Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok, 2017. november 10-12.

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok c. szakmai programsorozatot világszerte, melynek keretében Magyarországon 2009 óta látogathatók országszerte passzívházak, alacsonyenergiás épületek a Nemzetközi Passzívház Szövetség (iPHA) és a Passzívház Magyarország (PHM) szervezésében.

Miért érdemes részt venni a nyílt napokon?

Első kézből ismerhetjük meg a hazai megépült vagy építés alatt álló passzívházakat, alacsonyenergiás házakat, tájékozódhatunk a részletekről, kérdezhetünk a közreműködőktől és tulajdonosoktól.

Tanulhatunk a passzívházakról. A nyílt napok remek alkalom, hogy egységben lássuk a koncepciót, térben és időben.

Találkozhatunk hasonló érdeklődésű emberekkel, kapcsolatokat építhetünk. Az egész világon vannak hasonló rendezvények, több ezer ember látogatja a nyitva álló házakat.

Nyerni is lehet! Látogatóknak és tulajdonosoknak egy twitter üzenetet kell küldeni a #iPHopendays hashtaggal, üdülést lehet nyerni egy passzívház hotelben. A hotel az Alpokban, a Garda tó közelében található. Ezen felül a tulajdonosok számára PHPP9, illetve egynapos tanfolyami részvételeket lehet nyerni a 22. Nemzetközi Passzívház Konferencián, Münchenben, 2018-ban.

A Nemzetközi Passzívház Nyílt napok keretében hazánkban látogatható épületek körét, a nyílt nap időpontjait a   www.phm.hu valamint a https://passzivhaznyiltnapok.blogspot.hu/ weboldalon teszik közzé a szervezők. A csoportos programokra a phnyiltnap2017@gmail.com email címen lehet jelentkezni, a részvétel a helyek számától függően korlátozott, a beérkezett jelentkezések sorrendjében történik. 

A Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok 2017 hazai programsorozata 

A Passzívház Magyarország Egyesület (PHM) által szervezett Passzívház Nyílt Napokon történő részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A bemutatók központi témája az energiahatékonyság, a passzívház-technológia és a minőségbiztosítás. A bemutatók és az épületlátogatások célja, hogy az új építésben és felújításban érdekelt építtetők megismerkedhessenek a megépült, vagy építés alatt álló passzívházak és alacsonyenergiás épületek építésével a passzívházépítők, lakók, épülethasználók, üzemeltetők tapasztalatain keresztül.   

A tervezett program

2017. november 10. péntek

Csepel (Helios), Budaörs (Internorm), Biatorbágy  (REHAU) szakmai nap, bemutatók, valamint Zsámbék és Vértestolna passzívházak csoportos felkeresése. Közreműködők (eddig, a lista bővülhet!): Chappon Ákos, Incze Diana, Monostori Gábor, Szabó Gergely,  Obermayer Balázs, Molnár Péter, Benécs József, Szekér László;

2017. november 11. szombat

Passzívház-látogatások csoportosan, Budapest, Nagytarcsa, Veresegyház, Gödöllő, valamint egyénileg országosan több helyszínen. Közreműködők (a lista bővülhet!): Abou-Abdo Tamás, Hegedűs Attila, Illés Róbert, Benécs József, Szekér László

2017. november 12. vasárnap 

Passzívház látogatások csoportosan, Szentendre és környéke, Budaörs, valamint egyénileg országosan több helyszínen. Közreműködők (a lista bővülhet!): Abou-Abdo Tamás, Kátai Éva, Kosztolányi István, Rezsnyák Péter, Noficzer Zsolt, Nagy József, Szekér László

A csoportos programon alkalmanként maximum 35 fő vehet részt

A csoportos látogatásokra a phnyiltnap2017@gmail.com email címen lehet jelentkezni. A jelentkezés írásban történik, a korlátozott férőhelyek miatt a jelentkezési sorrendet veszik figyelembe a szervezők, részvétel kizárólag a szervezők írásos visszaigazolásával lehetséges. Az egyénileg látogatható épületeknél egyénileg kell jelentkezni az épületnél megadott elérhetőségen, egyeztetve a látogatás részleteit.

A program díjmentes. Az étkezésről és közlekedésről a résztvevők egyénileg gondoskodnak. A csoportosan látogatható épületekhez saját szervezésben, egyénileg kell a közlekedést megoldaniuk a regisztrált jelentkezőknek. Célszerű többen összeállni egy autóval, és így jobban kihasználni a férőhelyeket.

Programvezetők a csoportos és egyéni helyszíneken

dr. Abou Abdo Tamás, Benécs József, Chappon Ákos, Illés Róbert, Hegedűs Attila, 
Kátai Éva, Kosztolányi István, Mondok Zsuzsa, Monostori Gábor, Nagy József, Noficzer Zsolt, Obermayer Balázs, Rezsnyák Péter, Szabó Gergely, Szekér László DLA;

A programsorozat a Passzívház Magyarország Egyesület szervezésében valósul meg, a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok (International Passive House Open Days) programsorozat részeként. A tervezett program változhat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése