Egyénileg, díjmentesen látogatható passzívház - Szentendre, 2015. november 14-15.

Épület megnevezése: a darmstadti Passivhaus Institut által minősített passzív lakóház
Helyszín: Szentendre

Az épület megközelíthetősége: a pontos címet, Google Maps linket, koordinátákat, a programvezetőtől kapják meg a regisztrált érdeklődők.

A nyílt nap időpontja: 
2015. november 14. szombat 9:00-13:00 h
2015. november 15. vasárnap 9:00-12:00 h

Fontos tudnivalók: a szentendrei passzívház maximum 14 fős csoportokban látogatható a megadott idősávban, egy órás turnusokban. Részvétel kizárólag előzetes regisztrációval, a programvezető visszaigazolásával lehetséges. 

Programvezetők elérhetősége: Kosztolányi István, Mondok Zsuzsa
Telefon: +36 30 280 93 89

Építés éve: 2011-2012
Hasznos alapterület: 157 négyzetméter
Lakók száma: 6 

Ismertető az épületről
Kialakítás: földszint + emelet 
Fűtés és HMV előállítás: faelgázosító kazán + napkollektor
Épületenergetikai mutató: 12 kWh/m2/év 
Összes primerenergia-igény: 77 Wh/m2/év
Légtömörség vizsgálat: 0,23 h-1 







Fotók: Kosztolányi István 


A lakóépület helyén korábban lakóház állt. A kiváló adottságú telken a déli fő homlokzat ugyan az utcafrontra néz, de attól több mint 25 méter választja el. Az építtetők az energiatudatos szemlélet elkötelezettjei: saját koncepciójuk alapján a használati melegvizet az év nagy részében napkollektorral biztosítják. Az eddigi tapasztalatok szerint a téli időszakban kb. heti 1 alkalommal használt, szintén megújuló forrást igénylő faelgázosító kazán fedezi a használati melegvíz és a ház fűtési energiaszükségleteit a hatfős család számára. A szürkevíz- és esővízgyűjtés megoldott, a növényállomány öntözését szolgálja. A burkolatoknál is előnyt élvez a természetes anyagok használata. Hosszabb távon cél a házat körülvevő nagy kerttel a részbeni önellátó gazdálkodás. A lakóház igazoltan teljesíti a passzívház követelményeket - a darmstadti Passivhaus Institut által kibocsátott minősítéssel rendelkezik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése